23948sdkhjf

Nye tagboliger over Toftegård

Fem måneder efter byggestart gør Jönsson a/s som totalentreprenør nu de første af 21 nye taglejligheder klar til januar-indflytning på toppen af Toftegård i Herlev.
Næsten 100 begejstrede beboere, boligforening, og Herlevs borgmester Thomas Gyldal var til rundvisning under krans og flag på toppen af boligbebyggelsen Toftegård i Herlev, hvor Jönsson a/s som led i en bæredygtig tagrenovering af fire boligblokke opfører 21 nye taglejligheder med selvstændige terrasser og størrelser helt op til 130 m².

Glemt var de sidste måneders uundgåelige stilladser, støj og støv. I stedet var der roserne ord til kvaliteten og den måde, byggepladsens ca. 60 håndværkerne fra Jönsson a/s har håndteret opgaven.

- Vi gør, hvad vi kan for at minimere generne, for gener kan ikke undgås, når man skal bygge nyt ovenpå og skære igennem et hus, der er opført med blandede beton- og bjælkelag i 1950’erne, fortæller byggeleder Kim Jørgensen og projektleder Finn Andersen fra Jönsson a/s.

Fra nye tage til nye tagboliger
Finn Andersen tilføjer, at det – både i relation til økonomi og energiforbrug – ofte kan betale sig at udnytte tagrummet til indretning af nye tagboliger, når taget alligevel skal skiftes, og han pointerer, at tagrenovering med etablering af nye tagboliger i tæt beboede byområder ofte er den eneste måde at udvide boligudbudet.

- Udgangspunktet for os var et ønske om et nyt tegltag som det oprindelige, supplerer næstformand Anders Brøgger fra Boligforeningen 3B, der sammen med boligbebyggelsen Toftegård er bygherre på de 21 nye, store taglejligheder i Herlev.

- Imidlertid blev det, i takt med at rådgiverne kom på banen, klart, at både kommune og beboere bakkede solidt op om dette projekt, der kombinerer en tagrenovering med etablering af nye boliger i en helt ny og bæredygtig 2015-konstruktion, som bevarer bebyggelsens oprindelige og karakteristiske arkitektur med røde tegltage, konstaterer Anders Brøgger og roser beboere og Herlev Kommune for at gå positivt ind i samarbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.178