23948sdkhjf

Ribe sætter gang i byrumsprojekt

Et af Danmarks mest markante byrumsprojekter, fornyelsen af Domkirkepladsen i Ribe, sættes i gang med det første ceremonielle spadestik den 14. oktober.
Fornyelsen af Domkirkepladsen i Ribe, som sættes i gang fredag den 14. oktober, sker på baggrund af et projekt udarbejdet af tegnestuen Schønherr A/S.

Det er et enkelt, markant og arkitektonisk overbevisende byrum, som blandt andet gennem materialevalget, genfortæller pladsens lange og betydningsfulde historie.

Den kommende udformning af pladsen skal igen få Domkirkepladsen til at fungere som en naturlig og integreret del af byens og kirkens liv. Nyetableringen af Ribe Domkirkeplads sker i et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Realdania.

Fra hul til pladsdannelse
Ribe Domkirkeplads er en historie i mange lag. Årenes gang har bevirket at Domkirken fra at ligge på byens højeste punkt, nu i bogstaveligste forstand ligger i et hul, som ikke er værdigt for Danmarks ældste domkirke. Tegnestuen Schønherr A/S er kommet med en overbevisende løsning på, hvordan terrænet kan bearbejdes.

- Ved at udjævne nogle af terrænspringene i det eksisterende byrum skabes der en harmonisk pladsdannelse, og Domkirken kommer fremover til at stå på en skålformet plads med skrånende sider, fremfor at være placeret i et hul, siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler om Schønherrs udformning af pladsen, og fortsætter:

- En arkitektonisk detalje er også, at den type granit og de formater der ligger som gulv i kirken, bliver brugt tættes på kirkens ydermure og langsomt sammensættes med en lysere granittype i mindre skala. På den måde ”trækkes” kirkens gulv ud under kirken og indgår i pladsens belægning. Ved hjælp af det arkitektoniske greb i pladsens udformning integrerer man både byens og kirkens liv – i fortid, nutid og fremtid.

Fakta om renovering af Ribe Domkirkeplads
* Esbjerg Kommune og Realdania udskrev en projektkonkurrence om en ny udformning af Ribe Domkirkeplads, hvor Schønherr A/S blev offentliggjort som vinder den 11. august 2010. I alt deltog 6 arkitektteams.

* Revitaliseringen af Ribe Domkirkeplads udvikles og gennemføres i et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Realdania. Domkirkepladsen forventes at stå færdig i løbet af 2012
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125