23948sdkhjf

Bravida vokser på bundlinjen

Trods et mindre fald i omsætningen har Bravida Danmark næsten fordoblet overskuddet i 2013, og virksomheden gik ind til 2014 med markant flere større projekter i ordrebogen.
Et vigende marked med fortsat hård priskonkurrence satte sit præg på aktivitetsniveauet hos Bravida Danmark i det forgangne regnskabsår, hvor det til gengæld lykkedes at styrke indtjeningen betydeligt.

Omsætningen faldt med 3 procent til 1.167 mio. kr., mens driftsresultatet blev mere end fordoblet fra 29,5 til 60,3 mio. kr. Bravida Danmark kan dermed glæde sig over en stigning i overskudsgraden fra 2,8 til 5,2 procent.

I sin årsrapport peger Bravida-ledelsen selv på løbende udvikling og uddannelse af medarbejdere, implementering af nye produktionssystemer og effektiviseringer som de primære årsager til den forbedrede indtjening.

- Selskabets forretningsplan og aktiviteter er tilpasset markedsvilkårene, hvilket har haft en positiv påvirkning på udviklingen i driftsresultatet og overskudsgraden for 2013, skriver Bravida.

Virksomheden har sammen med en effektivisering af værdikæden valgt at satse på videreudvikling og salg af serviceopgaver, og resultatet af denne strategi er, at ordrebeholdningen af store projekter var forøget med 145 % ved udgangen af 2013.

Offentlige investeringer bidrager positivt
I 2014 forventer Bravida en fortsat svagt stigende efterspørgsel på løsninger inden for energieffektivisering og intelligente bygningsinstallationer, og samlet set forventer virksomheden en positiv udvikling i aktivitet og resultat.

- Offentlige investeringer har bidraget positivt til efterspørgslen, imens det private nybyggeri, herunder erhvervsbyggeriet og servicemarkedet, har været afventende. Det forventes, at 2014 vil vise samme tendens som 2013, dog med stigende efterspørgsel inden for TFM-løsninger (Teknisk Facility Management), skriver Bravida.

Virksomheden vandt i årets første kvartal et stort EU-udbud og skal varetage NRGi’s samlede elforsyningsopgaver i de kommende seks år. Kontrakten har en estimeret værdi på op til 400 mio. kr., og arbejdet indledes i september måned i år.

Som et modsvar til den hårde priskonkurrence vil ledelsen i 2014 videreføre arbejdet med effektivisering af produktionsapparatet og uddannelse af medarbejderstaben. Samtidig åbnes der op for, at Bravida Danmark vil udnytte sin stærke finansielle stilling til at foretage opkøb, hvis den rette mulighed byder sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125