23948sdkhjf

Glostrup Hospital bliver endnu større

Region Hovedstaden har netop bevilget yderligere 135 mio. kr. til at udvide det planlagte nybyggeri. Med den nye bevilling er projektets budget nu på 817 mio. kr.
Det nye neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital skal have 125 sengepladser i stedet for de planlagte 103, og det tilhørende nye parkeringshus skal have 60 ekstra parkeringspladser.

Det har Regionsrådet besluttet på sit møde 18. juni. Udvidelsen skyldes nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen for rehabilitering af voksne, der får en hjerneskade. Denne gruppe skal fremover behandles i det nye neurorehabiliteringshus.

Udvidelsesmulighed var forudset
Opgaven med at etablere det nye neurorehabiliteringshus og det tilhørende parkeringshus er allerede ved at blive forberedt. Der er valgt en entreprenør, som skal bygge parkeringshuset, og der er udvalgt tre deltagere i den sidste del af projektkonkurrencen om neurohuset. De skal nu udvide projekterne. Det ventes dog ikke at medføre forsinkelser:

- Vi har indføjet en option i begge projekter om at opgaven kunne udvides. Så nu skal planerne naturligvis justeres, men vi forventer at den overordnede tidsplan holder, så de første patienter kan flytte ind i 2018, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.

Når neurohuset er færdigt i 2018, skal det blandt andet rumme tilbuddene til østdanske patienter med alvorlige erhvervede hjerneskader, alvorlige rygmarvsskader samt den nye gruppe med komplekse hjerneskader. De tre teams i den igangværende arkitektkonkurrencen er:

• Haskoning DHV Nederland B.V., Architectenbureau K. van Velsen B.V., Oluf Jørgensen A/S, Aarhus Arkitekterne A/S.

• Henning Larsen Architects A/S, NNE Pharmaplan A/S, Buro Happold Aps, Lohfert & Lohfert A/S, Sintef Teknologi & Samfunn, SLA A/S.

• Aart Architects, Nordic – office of Architecture, Marianne Levinsen Landskab, Harde Larsen rådgivende ingeniører, Buro Happold Aps og Hospitalitet A/S.

Parkeringshuset får i alt 460 pladser. Det skal opføres af E. Pihl & Søn A/S med Christensen & Co Arkitekter A/S som arkitektrådgiver og Grontmij A/S som ingeniørrådgiver og forventes at stå klar i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094